2023

UX design

Development

 

Website voor een fotograaf

In deze UX-case werk ik momenteel nauw samen met Lundi Fotografie om een custom website te ontwerpen en ontwikkelen. De aanpak is gebaseerd op een diepgaande verkenning van de wensen van Lundi. De website heeft hierom twee doelen. Hij moet bezoekers onmiddellijk overtuigen van de kwaliteit van de diensten van Lundi. En het is essentieel dat de website Lundi in staat stelt om zijn werk snel en elegant te presenteren op mobiele apparaten tijdens evenementen.

Korte concurrentie analyse
We zijn samen gestart met een kort onderzoek naar de websites van concurrenten om duidelijk te definiëren wat wel en niet op de website moet worden opgenomen.

 

 

Lundi benadrukte de wens om zo min mogelijk gecropte foto’s te tonen en streefde naar een unieke visuele identiteit, aangezien veel van zijn concurrenten dit missen. 

 

De juiste foto op het juiste device

Om te zorgen dat de website goed werkt  op evenementen, heb ik het ontwerp mobile-first aangepakt. Verder zorg in het development dat Lundi qua beheer makkelijk zelf verschillende foto’s kan hanteren per element per device.

 

 

Op mobiele apparaten worden staande foto’s getoond, terwijl op desktops en tablets liggende foto’s worden weergegeven. Dit is ook meegenomen in het ontwerp (klikbare prototypes) hieronder.

Visuele identiteit
We samen hebben gekozen voor een visuele stijl die donker en elegant is, met felle groene accenten. Dit sluit naadloos aan bij de stijl van Lundi’s foto’s en draagt bij aan de unieke identiteit t.o.v. de lichte websites van concurrenten. 

 

Verder implementeer ik interactieve elementen die reageren op de scrollpositie van de gebruiker en microinteracties in bijvoorbeeld de buttons.

 

Beweging
Om de website een onderscheidend gevoel te geven,  Op de homepage gebruik ik een parallax-effect om per dienst eerst een visual te weergeven voordat de tekst verschijnt, zodat men meteen kan zien wat ze van Lundi kunnen verwachten. 

 

 

Scroll door onderstaande iframes heen voor meer scrolleffecten. Deze iframes leiden naar het domein waar ik momenteel deze website ontwikkel, en zijn dus werk in uitvoering.

Rust, waar het werk voor zichzelf spreekt

Op projectpagina’s spreekt Lundi’s werk voor zichzelf. Het gaat erom dat hij hier een verhaal kan vertellen over zijn project. Hier wordt dan ook geen gebruik gemaakt van beweging, zodat de gebruikers aandacht niet afgeleid wordt van de foto’s. 

 

Verder wordt ook hier rekening gehouden met de werkwijze van Lundi. Er is dan ook zowel ruimte voor staande én liggende foto’s die men met een lightbox aandachtig onder de loep kan nemen..

DON`T BE A STRANGER!

Wil je meer weten over mij of deze case? Neem gerust contact op! Ik babbel graag over mijn werk en over eventuele kansen of mogelijkheden binnen jullie bedrijf.

Volgend project

Pitch voor Bezorgconcept
Een bezorgservice voor universiteitscampussen. Wat komt daarbij kijken?

UX design